gratis advies

U kunt ons bereiken van maandag tot donderdag van 8 tot 18 uur en op vrijdag van 8 tot 17 uur per telefoon.

AEEA, WEEE & ElektroG - Richtlijn voor elektronische en elektrische apparaten Duitsland

Bij de richtlijn voor Afgedankte Elektronische en Elektrische Apparaten (AEEA/WEEE) gaat het om de verwezenlijking van de WEEE-richtlijn in Duitsland (ElektroG). WEEE staat voor Waste Electrical and Electronic Equipment of kortweg: Afgedankte elektrische / elektronische apparaten (AEEA). Doel van de richtlijn is het garanderen van de correcte verwijdering en verwerking van elektronische apparaten door de fabrikanten, importeurs of handelaren. Eindgebruikers kunnen daardoor in de huishouding gebruikelijke hoeveelheden elektrische artikelen gratis afgeven bij meer dan 1.600 regionale inzamelplaatsen in Duitsland.

Op basis van de ElektroG (AEEA/WEEE) mogen bedrijven pas elektronische en elektrische apparaten in Duitsland aanbieden en verkopen, als zij en hun apparaten geregistreerd zijn bij de stichting ElektroAltgeräte Register (EAR = Duitse register voor elektrische apparaten) en een zogenaamd WEEE-registratienummer hebben.

Behalve de registratie moeten bedrijven nog aan meer voorschriften voldoen, zoals de maandelijkse melding van hoeveelheden, de recycling in heel Duitsland, de jaarlijkse actualisering van de registratie inclusief trusteeship en garantiesysteem.

take-e-way ondersteunt u graag bij het voldoen aan de voorschriften en neemt, voor zover gewenst, de complete verwezenlijking van de wet op elektrische apparatuur voor uw bedrijf op zich. Op de volgende pagina leest u alles over onze servicemodule voor de wet op elektrische apparatuur, te beginnen bij de registratie, via de recycling tot en met de complete overname van alle eisen en plichten inclusief de bescherming tegen verwijderingsopdrachten voor een gunstige totaalprijs, waarmee u degelijk en veilig kunt calculeren.

Wilt u de ElektroG compleet uit handen geven? Hier gaat u verder naar het all riskpakket

Contact
Alina Eggert

Alina Eggert
Talen: Duits, Engels, Spaans

U kunt ons bereiken van maandag tot donderdag van 8 tot 18 uur en op vrijdag van 8 tot 17 uur per telefoon.

×